Projekt "Nova Hrvatska"

Obzirom na protekle 24 godine kapitalističkog divljaštva na hrvatski način, ratnog zločina, ratnog profiterstva, zločina mita i korupcije u svim porama društva, totalne materijalne i moralne devastacije Hrvatske, nezapamćene manipulacije i prevare građana Hrvatske, ogromne nezaposlenosti i siromaštva, namjerno nekonzistentne i neučinkovite politike nove vlasti „Kukurikavaca“ koji kao zombiji obnašaju vlast bez konkretnih poteza kažnjavanja tih zločina, uz nastavak pljačke hrvatskih građana i rasprodaje preostalih neprivatiziranih poduzeća i banaka, tragikomičnog nastupa ostale tzv. „konstruktivne oporbe“, dojučerašnjih pljačkaša i njihovih supozitorija, Hrvatska stranka nezaposlenih ukazuje na hitnu potrebu zaokreta smjera kojim Hrvatska sve dublje tone u ralje beznađa i neokolonijalizma, nesuvislih vojnih i ekonomsko-političkih saveza kojima je jedini cilj – okupacija i nestanak Hrvata s njegovih povijesnih ognjišta.

Pod krinkom Europa bez granica u tijeku je najveći egzodus Hrvatskih građana u povijesti, a u Lijepu Našu imaju namjeru naseliti druge narode kao potrebitu radnu snagu, nestat ćemo kao narod s ovih prostora i izgubiti svoj identitet raseljeni po svijetu. Europa pomaže samo onima koji već imaju, a hrvatski građani gotovo da više ništa i nemaju.

Projekt stvaranja Nove Hrvatske je ne samo nužnost već i jedina šansa za spas HRVATSVA na prostorima Hrvatske.

Pritom, novi nosioci vlasti ne smiju i dalje zavaravati Hrvate i hrvatske građane sa skorim izlaskom iz ovog gliba. To su samo iluzije. Pred Hrvatskom i njenim građanima SA VLADAJUĆOM KRIMINALNOM NE HRVATSKOM INTELIGENCIJOM su decenije sluganstva tajkunskoj oligarhiji i Hrvatske i Europske unije i SAD-a kao posljedica dvadesetogodišnjih nedjela koje su umreženi kriminalci svih boja ostavili iza sebe. Hrvatske građanke i građani moraju postati svjesni te činjenice. Uništiti nešto pa i državu je vrlo lako i izvedivo u vrlo kratkom roku, ali za stvoriti nešto, a pogotovo uljuđenu državu trebaju generacije.

Hrvatska srednje razvijena industrijska europska zemlja – produkt socijalizma – može danas biti samo san novih naraštaja hrvatskih građana. Oni o njoj ništa ne znaju niti imaju od koga i iz čega naučiti. U školama i okruženju o razdoblju socijalističke Jugoslavije i njene sastavnice Republike Hrvatske postoji prešutna zabrana i samog spominjanja kao da je to sramno razdoblje hrvatske povijesti o kojemu se ne treba ni razmišljati, a kamo li razgovarati ili učiti u školama. A Hrvatska je upravo u tom razdoblju i dobila svoj današnji teritorijalni ustroj.

Hrvatska industrija je većim dijelom uništena, a najkvalitetnije dijelove su preuzeli hrvatski tajkuni ili stranci tako da je povrat Hrvatske na prijašnji industrijski nivo gotovo nemoguć. Hrvatski građani moraju tražiti nove puteve opstanka na ovim prostorima dostojnim čovjeka. Hrvatska to mora, može i hoće jer posjeduje beskrajnu ljepotu kopna, mora, rijeka i jezera i pošten i radišan narod.

Hrvatska država je u proteklih 24 godine tzv. samostalnosti premrežena svim oblicima kriminala i dok se ti zločini javno ne obznane i sankcioniraju Hrvatska i njeni građani na ovim prostorima nemaju nikakve šanse. Milanović je samo produžetak te agonije s kojim ćemo samo dotaknuti dno.

Osnova projekta je da hrvatski narod ponovno preuzme stvari u svoje ruke.

Koncepcija projekta je slijedeća:

Stvaranje nove države Hrvata i hrvatskih građana temeljene na istinskoj većinskoj vladavini naroda, moralnim zakonima i načelima u kojoj će hrvatski građanin biti centar svega, a ostalo u funkciji zadovoljenja svih potreba stanovništva naše države. Hrvatska ponovno mora postati država hrvatskog naroda i hrvatskih građana. Tu prvenstveno i jedino mislimo na one pripadnike našeg naroda koji se tijekom ovih 24 godine tzv. „samostalne“ Hrvatske nisu, kroz proces pretvorbe i privatizacije, ratnim zločinima i ratnim profiterstvom tijekom domovinskog rata te ostalim vrstama kriminala nakon njega, ogriješili o te moralne zakone i načela.

Ostali za svoja zlodjela moraju odgovarati po uljuđenim zakonima i moralno i materijalno.

Pritom tzv. „društvena imovina“ hrvatskih građana stvarana tijekom razdoblja hrvatskog socijalizma, a temeljito opljačkana tijekom razdoblja od 24 godine takozvane „hrvatske demokracije“ mora biti ponovno vraćena u posjed njenih pravih i jedinih vlasnika, hrvatskim građankama i građanima. To je ujedno i startna osnova projekta „Nova Hrvatska“.

Bez temeljite revizije zločinačke pretvorbe i privatizacije hrvatskog bogatstva i kažnjavanja odgovornih za te zločine, sve ostalo nema smisla. Ne smijemo i to se neće dopustiti da hrvatski građani u svojoj zemlji, na svojim resursima i popljačkanom našem vlasništvu stvaraju profit zločincima i tuđinima.

Demokracija, u punom smislu te riječi, mora postati vladavina naroda u kojoj pored izvršne, zakonodavne i sudske vlasti, referendum mora postati temelj svih odluka od krucijalne važnosti za opstanak i razvoj Hrvatske u njenim postojećim granicama.

Vlast može obnašati samo ona stranka ili koalicija koja na poštenim izborima osvoji preko 50% glasova ukupnog biračkog tijela isključivo građanki i građana koji u Republici Hrvatskoj plaćaju poreze. Dijaspora, mrtvaci i glasači s višestrukim pravom glasa ne smiju biti osnova za manipulacije HDZ-ovskog tipa. Glasovanje mora istinski postati pravo, odgovornost, ali i obveza svakog hrvatskog građanina.

Hrvatske građanke i građani će biti obavezni izaći na izbore, a ne izlazak će se sankcionirati kao prekršaj kaznom u određenoj visini kunskog iznosa. Temelj „Nove Hrvatske“ trebao bi biti u pravnim, moralnim i ostalim iskustvima i dostigućima uzoritih država Europe kao što su Švedska, Norveška i Švicarska, kao i pozitivnim dostignućima socijalističkog samoupravljanja u Hrvatskoj tijekom druge polovine prošlog stoljeća kao i samoupravljanja u poduzećima u USA i drugdje i koja se često koriste kao ogledni primjerci uspješnog poslovanja poduzećima. Tih pozitivnih iskustava ima napretek i njih se vrlo dobro sjećaju starije generacije hrvatskih građana.

Treba samo dobra volja i poštena hrvatska inteligencija za provedbu istih.
 

PolaznE osnove

Način provođenja projekta zasnovan je:
 

  • na omasovljenju članstva Hrvatske stranke nezaposlenih tj. uključivanjem u Stranku svih poštenih i radišnih hrvatskih građana kojima je istinski stalo do svoje države i stvaranja društva po mjeri hrvatskog građanina. Početni potezi trebali bi biti u privlačenju cjenjene i zločinima ne okaljane hrvatske inteligencije, koja bi svojim obrazom bila garant hrvatskim građanima za ozbiljnost, moralnost i pravednost provođenja projekta i
  • samofinanciranju djelatnosti stranke kroz članarine članova i donacije građana.

Druga alternativa, je samo produbljivanje rupe u koju svakim danom sve više tonemo. Znamo da su hrvatski građani željni vlasti kojoj mogu vjerovati i koja će biti njihov pouzdani partner u građenju države temeljene na radu i moralnim vrijednostima. Pritom, vodstvo Stranke bazirat će se na dobrovoljnom učešću te neokaljane inteligencije, radi masovnog uključivanja hrvatskih građana u realizaciju projekta. Isključivi karijerizam i egoizam u djelovanju članova pokreta nije poželjan i biti će moralno i zakonski sankcioniran.

Cilj omasovljenja je u osvajanju vlasti na parlamentarnim izborima tijekom 2015. godine od preko 25% ukupnog biračkog tijela Hrvatske i time osvajanje dvotrećinske većine zastupnika u Saboru po sadašnjem izbornom zakonu.

Osvajanje dvotrećinske većine zastupnika u Saboru ključ je za promjenu postojećeg ustava i Šeksovih „po potrebi interpretiranih“ zakona, donošenjem i usvajanjem novog ustava i novih pravednih zakona koji će između ostalog omogućiti sankcioniranje zločina pretvorbe i privatizacije, ratnih zločina i zločina ratnog profiterstva, zločina mita i korupcije i mafijaštva, primjerenih učinjenim nedjelima. Za takve vrste zločina temelj sankcija pored uvećanih kazni zatvora bit će u oduzimanju ukupne zločinom stečene imovine po svim linijama činjenja – obitelj, suradnici, prijatelji.....u korist hrvatskih građana i hrvatske države.


Programske smjernice projekta

Novim ustavom i zakonima omogućilo bi se slijedeće:

1. Hitna provedba revizije pretvorbe i privatizacije sa hitnim zaustavljanjem prodaje eventualno preostalih ne privatiziranih društvenih poduzeća i djelatnosti kao temeljem za akumuliranje financijskih i drugih sredstava nužnih za strukturne reforme hrvatskog privređivanja. Revizijom oduzetu imovinu (revizija pretvorbe i privatizacije g-đe Krasić od 2004. godine ukazuje na kriminalnu pretvorbu oko 1950. najvećih poduzeća u vlasništvu hrvatskog naroda od oko 2000. revidiranih) staviti pod punu kontrolu i upravu hrvatske države i omogućiti daljnji profitabilan rad istih uz dodatno zapošljavanje stručnih kadrova. Pokušati spasiti što se spasiti da prvenstveno od javnih poduzeća, ostataka brodogradnje ....uz omogućavanje dodatnog zapošljavanja rijeke od preko 350.000 nezaposlenih na burzi prijavljenih hrvatskih građana i 150.000 neprijavljenih. Hrvatska je po broju stanovnika toliko mala zemlja da u njoj ne može i ne smije biti nezaposlenih. Enormne plaće, bonusi i ostali profiti tajkuna i njihovih supozitorija, omogućavaju zapošljavanje ukupnog broja nezaposlenih hrvatskih građana. A mahom se tu radi o vrlo profitabilnim prihvatiziranim socijalističkim poduzećima, raznim PPK-ovima...

2. Zabrana obavljanja svih javnih funkcija osobama sudionicima tih nedjela.

3. Obnašanje vlasti onim strankama i koalicijama koje na poštenim izborima osvoje preko 50% glasova ukupnog biračkog tijela građana koji plačaju porez u Republici Hrvatskoj.

4. Obvezujući izlazak svih građana sa pravom glasa uz utvrđivanje financijskih sankcija za izbjegavanje sudjelovanja u glasanju.

5. Ustanovljenje referenduma kao temeljnog i mjerodavnog načina donošenja krucijalnih odluka za Republiku Hrvatsku na kojima bi se odluke donosile dvotrećinskom voljom ukupnog biračkog tijela.

6. Ustanovljenje nagrada i sankcija za političko djelovanje. Bavljenje poltikom je profesija, pa ne smije postojati samo moralna odgovornost koja se nagrađuje ili kažnjava na izborima. Mora se uvesti pojam materijalne odgovornosti svakog političara.

7. Stavljanje u stanje mirovanja svih obveza po osnovu vojnih i drugih saveza koje su do sada potpisale prethodne hrvatske vlasti, do osiguranja uvjeta za provedbu referenduma po novim zakonima. Pritom treba omogućiti slobodno i vrlo opširno i sveobuhvatno obavještavanje hrvatskih glasaća o potrebama kao i o prednostima i nedostacima tih asocijacija i eventualnim adekvatnim rokovima pridruživanja. Hrvatska danas ovako popljačkana i devastirana ni u kojem slučaju nije spremna za takve asocijacije.

8. Republiku Hrvatsku od energetski ovisne napraviti energetski neovisnu državu. (Republika Hrvatska danas uvozi 33% električne energije, ogromnu količinu energije iz fosilnih energenata koristi se za grijanje, preorijentacijom na obnovljive izvore energije, koristeći svoj geostrateški položaj).

9.Razbiti sve lobije koji danas vladaju Hrvatskom i upravljaju svim resursima, Država mora upravljati i gospodariti (otpad, šume, vode, energenti), samo jaka Hrvatska država može odgovoriti svim zahtjevima i obvezama.

10. Stvaranje hitnih uvjeta za pokretanje poljoprivredne proizvodnje na svim nivoima kao okosnice razvoja uz ograničavanje uvoza svega što se u Hrvatskoj može proizvoditi.

11. Zaštita svih prirodnih resursa, uvođenje ZERP-a, kao zaštitne mjere našeg mora i podmorja.

12. Brodogradnju, prerađivačku industriju i turizam staviti pod strogu kontrolu državnih institucija kako bi se omogućilo njihovo profitabilno poslovanje.

13. Zabrana prodaje svih oblika hrvatskih nekretnina strancima dok se ne provede potpuni nadzor nad dosadašnjom rasprodajom hrvatske imovine.

14. Osnivanje jedne ili više hrvatskih banaka preko kojih bi se omogućilo promptno pokretanje i potpora svim eventualnim budućim proizvodnjama, bilo državnom ili privatnom inicijativom. ŠTEDNJU hrvatskih građana u stranim bankama kanalizirati u hrvatske banke kako bi i ona bila u funkciji strukturne reforme hrvatskog privređivanja.

15. Stroga kontrola i sankcioniranje tzv. sive ekonomije uz smanjenje ili ukidanje oporezivanja obrtnika ili malih poduzeća na određeni rok do njihovog osnaženja ili osposobljavanja za tržišno poslovanje.

16. Od Republike Hrvatske učiniti zemlju znanja. Istražiti opravdanost uvođenja „Bolonje“ u školski sustav i izvršiti potrebne korekcije – prilagoditi potrebama Hrvatske.

17. Smanjenjem porezne presije povećati i proizvodnju i potrošnju, a time i zaposlenost.

18. Racionalizirati zdravstvo, ali ne na štetu korisnika sustava.

19.Vratiti religiju u privatnu sferu društva i redefinirati ugovore sa Vatikanom.

20. Ujednačiti kriterije za izračun mirovina (iznos uplate mirovinskih doprinosa mora biti jedina osnova za visinu mirovine za sve građane Hrvatske) kao i njihovo usklađivanje s mogućnostima države radi omogućavanja dostojnog života umirovljenika. Tzv. povlaštene mirovine iz mirovinskog fonda prebaciti na teret državnog proračuna.

21. Promptno novo definiranje ustroja Republike Hrvatske kroz smanjenje broja županija, gradova i općina u cilju stvaranja učinkovitije i jeftinije države jer današnja lokalna i područna (regionalna) samouprava u Hrvatskoj je totalna besmislica i obična farsa postojeće tzv. demokracije. Omogućiti svim neškolovanim i nekompetentnim osobama udio u vlasti još je jedan primjer omogućavanja kriminala, mita i korupcije pojedinaca, grupa (tzv. kandidacijskih lista) i stranaka sa ciljem ustoličenja stabilnog biračkog tijela za ostanak na vlasti.

22. Izvršiti reviziju svih branitelja i braniteljskih udruga domovinskog rata sa ciljem odvajanja profitera od istinskih sudionika i ratnih stradalnika koji zaslužuju posebno poštovanje, pažnju i skrb Republike Hrvatske i njenih građanki i građana.

23. U suradnji vodstva pokreta i stručnjaka definiranje i niza drugih mjera u ovdje ne spomenutim područjima življenja pa i javnih radova po potrebi kako bi se omogućilo zapošljavanje svima koji žele raditi i osigurati život dostojan čovjeka svim građanima Republike Hrvatske.

To je imperativ projekta „Nova Hrvatska“.

Za inicijativni odbor
Predsjednik HSN
mr.sc. Viktor Milinović dipl. ing.


Toscana CMS powered by www.aktiv-marketing.eu